2017 по всяка вероятност ще остане в историята като най-горещата година

...
2017 по всяка вероятност ще остане в историята като най-горещата година
Коментари Харесай

2017 е най-горещата година в историята, ако не броим затоплянето от `Ел Ниньо`

2017 по всяка възможност ще остане в историята като най-горещата година от началото на метеорологичните измервания до момента, разгласи Организация на обединените нации. По-горещи от нея са били единствено две години, белязани от феномена " Ел Ниньо ".

Тази година сигурно ще се подреди измежду трите най-горещи в историята, сочи климатологичен отчет, показан в Бон. Средногодишните температури от 2013-а до 2017 също са най-високите от повече от век насам, откогато се вършат измервания. 

Сега към 30 % от международното население е изложено на рисково високи температури най-малко няколко дни годишно. От 2000 година до момента с над 125 милиона души се е нараснал броят на хората, изложени на евентуално смъртоносни горещини.

Досега 2017-а бе белязана от няколко естествени катаклизми - ураганите в Карибския басейн и Атлантика, единият от които доближи Ирландия, опустошителните мусони в Индия и сушата в Сомалия, прогонила четвърт милион души от домовете им. Според отчета на Организация на обединените нации доста от тези катаклизми са вследствие на климатичните промени в резултат на човешката интервенция върху природата и парниковия резултат.

Концентрацията на парникови газове в атмосферата като въглероден диоксид и метан продължава да се усилва. В същото време ледниците не престават да се топят, а до 2030 година арктическите ледове през лятото могат да изчезнат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР